Abdullah, N. M. R., Roslan A.G., and D. Poerwono. 1994. An Almost Ideal Demand System Analysis of Fresh Fish in Semarang, Indonesia. Journal of International Food and Agribusiness Marketing Vol 6(3):19-28.
Ariani, M. dan Gatoet S. H. 2006. Pola Konsumsi Pangan Rumahtangga: Sebelum dan Pasca Krisis Ekonomi. Prosiding Semninar Nasional Pangan dan Gizi. Jakarta.
Ariani, M., Drajat M., dan Yayuk B. 2006. Situasi Ketahanan Pangan di Indonesia. Prosiding Semninar Nasional Pangan dan Gizi. Jakarta.
Banks, J., R. Blundell, A. Lewbel. 1997. Quadratic Engel Curve and Consumer Demand. The Review of Economics and Statistics, Vol. 79, No. 4, November 1997.
[BPS]. 2008. Pengeluaran untuk Konsumsi Penduduk Indonesia Buku I, II, dan III. Jakarta: Badan Pusat Statistik.
Chen, W, S,, Kimiko, I., Kiyoshi, T., and Yuki, T. 2003. Analysis of The Food Consumption of Japanese Households. Food and Agriculture Organization of The United Nations. FAO Economic and Development Paper. Japan.
Daud, L. A. 1986. Kajian sistem permintaan makanan penting di Indonesia: Suatu penerapan model AIDS dengan data Susenas 1981. Tesis Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor. Tidak dipublikasikan.
Deaton, A. 1998. The Analysis of Household Surveys. John Hopkins University Press. London.
Deaton, A. and Muellbauer J. 1980. An Almost Ideal Demand System. American Economic Review 70:312-326.
Pusat Riset Perikanan Tangkap. 2003. Strategi Kebijakan Pemenuhan Protein Ikan dalam Mendukung Ketahanan Pangan Nasional. Departemen Kelautan dan Perikanan. Jakarta.
Harianto. 1994, An Empirical Analysis of Food Demand in Indonesia: A Cross-sectional Study. PhD Dissertation. La Trobe University. Bundoora, Victoria.
Hutasuhut, M. H. S. Chang, G. Griffith, C. O’Donnel and H. Doran. 2001. The Demand for Beef in Indonesia: Implications for Australian Agribusiness. Working Paper Series in Agricultural and Resource Economics. Graduate School of Agricultural and Resource Economics and School of Economics. University of New England. New England.
Jung, J. and Koo, WW. 2000. An Econometric Analysis of Demand for Meat and Fish Products in Korea. Agricultural Economics Report No. 439. Departement of Agricultural Economics. North Dakota State University.
Kemalawaty, M. 1999. Analisis konsumsi pangan sumber protein hewani di Propinsi Daerah Istimewa Aceh. Tesis Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor. Tidak dipublikasikan.
Kuntjoro, S. U. 1984. Permintaan Bahan Pangan Penting di Indonesia. Disertasi. Fakultas Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor, Tidak Dipublikasikan,
Kusumastanto, T. and Joly. 1997. Demand analysis for fish in Indonesia. Journal of Applied Aquaculture Vol. 29. United Kingdom.
Lipsey, R. G. dan P.O. Steiner. 1986. Pengantar Ilmu Ekonomi I. Edisi Keenam. Bina Aksara. Jakarta.
Martianto, D. 1995. Konsumsi dan Permintaan Pangan Hewani di Berbagai Propinsi di Indonesia. Disertasi. Program Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor. Tidak Dipublikasikan.
Quang, C. L. 2005. An Empirical Study of Fod Demand in Vietnam. Working Paper. Departement of Economics. Kansas State University.
Rachman, H. P, S. 2006. Kajian Pola Konsumsi dan Permintaan Pangan di Kawasan Timur Indonesia. Disertasi. Program Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor, Tidak Dipublikasikan.
Setiawan. 1992. Kajian tentang Seemingly Unrelated Regression (SUR) dan penerapannya pada model AIDS (Almost Ideal Demand System). Tesis Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor. Tidak dipublikasikan.
Teklu and Johnson. 1988. Demand System from Cross-section Data: An Application to Indonesia. Canadian Journal of Agricultural Economics Vol.36 page: 83-101. Kanada.
Utari, I. A, P. 1996. Analisis Konsumsi Pangan Sumber Protein Hewani Rumahtangga di Propinsi Bali. Program Pascasarjana. Institut Pertanian Bogor, Tidak dipublikasikan.
Varian, H. L. 1992. Microeconomic Analysis. Norton and Company. New York.
|