Bibliography |
: |
Bhat, R. & Karim, A.A. (2010). Tongkat ali (Eurycoma longifolia Jack): a review on its ethnobotany and pharmacological importance. Fitoterapia, 81(7), 669-679.
Chew. K.K., Ng, S.Y., Thoo, Y.Y., Khoo, M.Z., Wan A.W.M., & Ho, C.W. (2011). Effect of ethanol concentration, extraction time and extraction temperature on the recovery of phenolic compounds and antioxidant capacity of Centella asiatica extracts. International Food Research Journal, 18(2), 571-578.
Herman. (2013). Aktivitas antioksidan beberapa tumbuhan obat Kalimantan Timur. Journal of Tropical Pharmacy and Chemistry, 2(2), 100– 104. doi:10.25026/jtpc.v2i2. 54.
Molyneux P. (2004). The use of stable free radikal diphenylpicrylhydrazyl (DPPH) for estimating antiokxidant activity. Journal of science and Technology, 26(2), 211-219.
Nurani, L.H., Akrom, & Titik, H. (2010). Kajian aktivitas antioksidan dan imunomodulator agen kemopreventif sediaan terstandar isolat aktif kuasinoid ekstrak akar Eurycoma longifolia Jack, pada kanker payudara tikus SD putih (Sprague Dawley) Yang Diinduksi DMBA. Laporan Penelitian. LIPI. Jakarta.
Ohashi, K., Winarno, H., Mukai, M., Inoue, M., Prana, M. S., Simanjuntak, P., et al. (2003). Indonesian medicinal plants. XXV. Cancer cell invasion inhibitory effects of chemical constituents in the parasitic plant Scurrula atropurpurea (Loranthaceae). Chem. Pharm. Bull. 51(3), 343—345.
Ramachandra, Y. L., Ashajyothi, C., & Rai, S. P. (2012). Antioxidant activity of Alstonia scholarsis extracts containing flavonoid and phenolic compounds. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 4 (SUPPL.3), 424-426.
Ramadhan, A.E. & Haries, A.O. (2010). Pengaruh konsentrasi etanol, suhu, dan jumlah stage pada ekstraksi oleoresin jahe (Zingiber officinale Rosc) secara batch. Skripsi di Jurusan Kimia Teknik Kimia, Fakultas Teknik, Univ. Diponegoro, Semarang.
Samsit, M.,M.,B.,M., Malole, W., Manulu, & Handharjani, E. (2007). Pengaruh ekstrak benalu teh sebagai imuno-modulator pada infeksi marek’s disease virus onkogenik. Animal Production, 9(3), 172-177.
Scherer, R. & Godoy, H.T. (2009). Antioxidan Activity Index (AAI) by the Diphenyl-1- picrylhydrazyl Method. Food Chem, 112, 654- 658. Simanjuntak. P., Parwati, T., Lenny, L., Tamat, S., & Murwani, R. (2004). Isolasi dan identifikasi senyawa antioksidan dari ekstrak benalu teh (Scurrula oortiana (Korth) Danser). Jurnal Ilmu Kefarmasian Indonesia, 2(1), 19-24.
Soeksmanto, A., Hapsari, Y., & Simanjuntak, P. (2007). Kandungan antioksidan pada beberapa bagian tanaman mahkota dewa (Phaleria macrocapra (Scheff) Boerl. (Thymeleceae). Biodiversitas,8(2), 92-95.
Sonish A., Hadi, N., Khan, N.U., & Hadi, S.M. (2003). Antioxidant and prooxidant properties of caffeine, theobromine, and xantine. Med Sci Monit, 9(9), Br 325-330
Sukohar A., Setiawan, Wirakusumah, F.F., Sastramihardja, H.S. (2011). Isolation and characterization cytotoxic compounds caffeine and cholorogenic acid seeds of lampung coffee robusta. Jurnal Medika Planta, 1(4), 11-26.
Tambunan, R.M., Bustanussalam, Simanjuntak, P., & Murwani, R. (2003). Isolasi dan identifikasi kafein dalam ekstrak air daun benalu teh (Scurrula junghunii) Loranthaceae, Jurnal Ilmu Kefarmasian Indonesia, 1(2), 70-72.
Zuhra, C.F., Tarigan, J.B., & Sihotang, H. (2008). Aktivitas antioksidan senyawa flavonoid. Jurnal Biologi Sumatera, 3(1), 7-10. Zuraida, Sulistiyani, Sajuthi. D., & Suparto, I.H. (2017). Fenol, flavonoid, dan aktivitas antioksidan pada ekstrak kulit batang pulai (Alstonia scholaris R.Br). Jurnal Penelitian Hasil Hutan, 35(3), 211-219.
|